This site uses cookies to help us provide quality services. Using our services, you consent to the use of cookies.

[NL] Een verhaal van de HondaDag 1994

Hondadag, 5 juni 1994

Wat weet ik nog van die rit: we vertrokken een dag ervoor vanaf Texel, ik op mijn originele grijze C50, een maat van mij en zijn vriendin, allebei op een eigen SS. Dit waren ook bijna alle Honda viertakten van Texel, al scheen er nog ergens een rode Dax te rijden en had een kennis nog 4(!) Monkeys in een schuurtje staan…  Die SS van hem in nieuw/show staat, professioneel ge-airbrushed met paars-blauwe vlammen en alle “snelle” onderdelen die er toen bestonden, zij op een originele grijze met rode jubileum tank.

We hadden een slaapplek bij iemand in Apeldoorn, de volgende dag vertrokken we naar de Hondadag bij de Veemarkthallen in Utrecht. Onderweg voegde we ons bij nog 2 groepen. De sfeer was super, bij tussenstops lekker ouwehoeren en dan met ongeveer 50 man weer op pad.

hondadag 1994 02 gold leader

Toen de aankomst bij de veemarkthallen. Ergens kan ik mij herinneren dat de Hondadag 1994 een record poging was qua (brommer-meeting) opkomst, maar dat dit toen niet gelukt was. Maar druk was het zeker wel. Een paar gingen rondjes racen op het terrein, ook reed er nog een eigen 4-takt creatie rond die uiteindelijk van de politie niet met de rit mocht meedoen (zie cover foto Hondablad).

De rit zelf was erg leuk, maar ook erg langzaam. Het beste herinner ik nog de ZB die al springend door de berm/bosjes de hele groep probeerde in te halen, kapotte brommers in de berm,  een gare maar snelle SS met een nepbanaan als geel plaatje die iedereen rap inhaalde. Open en omhoog gebogen uitlaten, waar dan door de duo passagier, benzine ofzo ingegooid werd, zodat er steekvlammen uitkwamen. Oh ja, door een plaspauze was ik bijna iedereen kwijt, maar kon nog net aanklampen bij de veegwagen / Willy Jeep.

4-Takt groet,
Sven (Goldie)

hondadag 1994 01 gold leader

Please log in or register for free to comment!

Category: