This site uses cookies to help us provide quality services. Using our services, you consent to the use of cookies.

RDW: Eigen kenteken voor brom- en snorfietsen

211 RDW: Eigen kenteken voor brom- en snorfietsen Geplaatst op: 2005-07-09 10:25:16   Hits: 888

 Vanaf 1 september 2005 gelden nieuwe regels voor de registratie van alle brom- en snorfietsen in Nederland. Iedere eigenaar, fabrikant of verkoper van brom- en snorfietsen krijgt direct met de nieuwe regels te maken.

De belangrijkste wijziging in de wet is dat brom- en snorfietsen voorzien moeten worden van een eigen kentekenbewijs en kentekenplaat. Bij dat kentekenbewijs horen alle relevante technische en persoonsgegevens. De RDW beheert het kentekenregister en zorgt voor de registratie van alle kentekenplichtige voertuigen. Met de komst van de nieuwe kentekenplaat komt het verzekeringsplaatje, dat elke brom- en snorfiets nu hoort te hebben, voor brom- en snorfietsen te vervallen.

De kentekenregistratie begint op 1 september 2005. Vanaf dat moment worden nieuwe brom- en snorfietsen alleen nog maar verkocht met eigen kentekenbewijs en kentekenplaat. Voor alle andere brom- en snorfietsen kunnen hun eigenaren vanaf deze datum een eigen kentekenbewijs aanvragen. Het aanvragen van een eigen kentekenbewijs is mogelijk tot en met 31 oktober 2006. Met ingang van 1 januari 2007 mogen brom- en snorfietsen alleen nog maar met eigen kentekenbewijs en kentekenplaat op de openbare weg rijden.

Samen met andere partijen in de voertuigbranche is de RDW momenteel druk bezig om de voorbereidingen voor de kentekenregistratie te treffen. Op dit moment is dus nog niet alle informatie over het nieuwe kenteken bekend. Op deze pagina's leest u de belangrijkste informatie die nu beschikbaar is. Belangrijk nieuws wordt ook op deze site gemeld.

Algemene informatie

Please log in or register for free to comment!

Category: