This site uses cookies to help us provide quality services. Using our services, you consent to the use of cookies.

De geschiedenis van de bromfiets

490 De geschiedenis van de bromfiets Geplaatst op: 2006-08-09 10:05:22 Gewijzigd op: 2006-08-09 10:29:19 Hits: 1904

Bron: Wikipedia

Kenmerken

Oorspronkelijk was een bromfiets een 'fiets met hulpmotor', maar in de loop der jaren is het een volwaardig, sterk op een motorfiets lijkend, motorvoertuig geworden. De laatste jaren is qua vorm de scooter populair geworden.
Kenmerkend voor de bromfiets is dat de cilinderinhoud beperkt is tot 50 cc en dat de snelheid beperkt is tot 45 kilometer per uur. Ze hebben een geel plaatje op het voorspatbord en een geel kentekenplaatje.

Een snorfiets, een variant op de bromfiets, kan ook een motorinhoud van 50 cc (of minder) hebben maar de maximum snelheid is beperkt tot 25 kilometer per uur. Er is geen helmplicht voor snorfietsen. Ze hebben een oranje plaatje op het voorspatbord en een blauw kentekenplaatje.

Het is niet toegestaan om met een snor- of bromfiets op de autosnelwegen en autowegen (de laatste gekenmerkt door een blauw vierkant bord met een witte auto erop) te rijden. Met een motor mag dat wel.

Bromfietsmerken

Enkele bekende bromfietsmerken zijn: aprilia, Batavus, Centro,Derbi, Gilera, Flandria, Honda, Kreidler, Puch, Rap, Solex, Sparta, Superia, Tomos, Yamaha, Zundapp.

Situatie in België

Wat in Nederland als bromfiets wordt aangeduid, wordt in België aangeduid als een bromfiets klasse B.
In België is een rijbewijs verplicht voor een bromfiets klasse B. Vanaf 15 jaar en 9 maanden kan men het theoretisch rijexamen afleggen, dat bestaat uit vragen over algemene verkeersituaties en een aantal bromfietsspecifieke vragen. Wanneer men de leeftijd van 16 jaar bereikt heeft, mag men beginnen te rijden met een 'voorlopig rijbewijs', dat een jaar geldig is. Bromfietsers met een voorlopig rijbewijs zijn te herkennen aan de blauwe L-sticker op hun brommer. Binnen een jaar moet het praktisch rijexamen afgelegd worden. Als men slaagt, ontvangt men een volwaardig rijbewijs.

Een snorfiets wordt in België aangeduid als bromfiets klasse A. Ook daarvoor is een helm sinds 2002 verplicht. Voor een bromfiets klasse A is geen rijbewijs nodig. Ze zijn te herkennen aan een geel verzekeringsplaatje, meestal op het achterste spatbord.

Chronologie van de bromfiets in Nederland


    * jaren twintig - eerste experimenten met fietsen met hulpmotor.
    * 1948 - eerste bromfietsen op de markt
    * 1957 - invoering van maximumsnelheid van 40 km/u
    * 1957 - invoering van de gele plaat voor een duidelijker onderscheid met motorfietsen
    * 1957 - Bromfietsen worden gelijkgesteld aan fietsen en moeten van het fietspad gebruik maken
    * 1966 - introductie van het verzekeringsplaatje
    * 1974 - introductie van de snorfiets met kleine wielen westerterp wieltjes en oranje plaat
    * 1974 - invoering helmplicht
    * 1976 - afschaffing verplichte kleine wielen voor snorfietsen
    * 1985 - afschaffing van de verplichte trappers waarmee de introductie van de bromscooter in
                  Nederland mogelijk is
    * 1995 - Voortaan mogen ook stickers gebruikt worden als geel plaatje, dit als tegemoetkoming aan
                  bromscooters waar steeds vaker een gele plaat moeilijk te monteren is.
    * 1996 - Invoering bromfietscertificaat
    * 1999 - Sinds 15 december 1999 moeten bromfietsen de rijbaan gebruiken in plaats van het
                  fietspad of fietsstrook, tenzij anders aangegeven.
    * 2005 - geplande invoering Nederlands kenteken voor bromfietsen neemt een aanvang.

Het nieuwe bromfietskenteken zal beginnen met de cijfer-/lettercombinatie: 01-DBB-1. Vanaf 1 januari 2007 moeten alle bromfietsen hiervan voorzien zijn. Voordat men een kenteken krijgt, moet de bromfiets geschouwd worden door een erkend bromfietsbedrijf, waarna je van de RDW het kentekenbewijs én een papier om een kenteken te laten maken, krijgt opgestuurd. Dit gebeurt tussen 1 september 2005 en 31 oktober 2006. Bromfietsen van voor 1974 worden als klassiek beschouwd. Via de nieuwe kentekenplaten zal onderscheid worden gemaakt tussen de brom- en snorfiets in Nederland. Voor bromfietsen wordt de kentekenplaat geel van kleur, met zwarte letters. Voor snorfietsen wordt de kentekenplaat blauw van kleur, met witte letters. Hiermee vervalt de noodzaak voor de in 1957 ingevoerde gele en de in 1974 ingevoerde oranje plaatjes om onderscheid te maken tussen bromfietsen en snorfietsen.

Please log in or register for free to comment!

Category: